O2Fl 1.4TSI Dźwięk starego tapczanu w zawieszeniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • genia123
    Classic
    • 2011
    • 25

Zamieszczone przez kurczak1985
    Zamieszczone przez Jacho
    kurczak1985, Chodziło mi o to, że gaz ładować do samochodu wtedy, gdy autem robisz spore przebiegi, tak jak. np dostawczy, albo do silnika który dużo pali.
    No i to mozna zrozumiec kazdy kto potrafi uzywac kalkulatora powinien sam sobie odpowiedziec ile to jest spory przebieg oraz ile to jest duze spalanie

[ Dodano: Wto 26 Cze, 12 17:40 ]
    Zamieszczone przez mkania777
    Ja mam LPG w O2T tylko dlatego że jego cena zakupu była taka sama jak bez instalacji.
    Miałem kiedyś Poloneza 1,6GSI z LPG II generacji gaz założony przy przebiegu 20 000km i przelatałem nim na gazie 100 000km. Przez ten czas:
    -wymiana przewodów wysokiego napięcia i świece co 20kkm,
    -uszczelka pod głowicą, bo płyn wywalało na zewnątrz od strony skrzyni/obudowy sprzęgła (gniazada zaworowe/zawory bez zarzutu)
    -silnik nie brał nawet grama oleju pomiędzy wymianami (co 10 000km)
    -rozwaliło mi obudowę filtra powietrza (ale strzałów nie słyszałem - chyba...)
    -no i najgorsze, że już po tym przebiegu 100kkm miałem problemy z odpaleniem silnika na zimno z benzyny (pompa nowa i to samo).
    Zraziło mnie to do gazu ale to inna instalacja była. Jeżeli obecnie mam LPG IV generacji i mimo serwisowania pojawią się uciążliwe problemy to ostatecznie oleję gaz i uznam go za ustrojstwo...
    Jeżdżąc teraz na LPG, mimo że wszystko chodzi pięknie, to i tak nie mam do tego typu zasilania 100% przekonania...
    Nie wiem jak będzie, czas pokaże.
    Napisałem w którymś poście jak tam LPG u kolegów ktorzy mają O2/O2Tour z LPG Landi Renzo i większe przebiegi, to nikt nie odpisał jak to się sprawuje po większych przebiegach...
    Nie wiem czy ja sie zaliczam do wiekszych przebiegow, ale mam przejechane 110 kkm i instalacja dziala tak samo jak auto bylo nowe Wsiadam, odpalam i jade - najpiekniejsze jest to, ze nie musze kompletnie oszczedzac, bo jakos nie robi mi roznicy jak auto spali 1l wiecej :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech Przy benzynie lub ropie juz bym sie zastanawial.... :roll:

Bardziej od samej instalacji LPG denerwuje mnie auto jako calosc, tzn tu cos plasticzek skrzypnie, tam cos puknie... Taka troche tandeta :| moze za duzo jezdze.... :lol:
    kurczak1985, ale później tankując do pełna masz to zrekompensowane . A "plasticzek" znależć i poprawić. Poza tym jak ahmed799 napisał - cena LPG spada, a wyjazdy wakacyjne za pasem - nic tylko się cieszyć
  • czto
    Rider
    • 2010
    • 546
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam

Zupełnie przez przypadek (wyciszone radio) pokonując spowalniacz ku mojej rozpaczy wyłapałem dramatyczne dźwięki dochodzące z przedniego zawieszenia. Jest to dżwięk ni mniej, ni wiecej ... starego skrzypiącego tapczanu. Dramatycznie starego tapczanu! Pojawia się przy pokonywaniu dużych spowalniaczy lub dziur w drodze. Normalnie jestem w szoku. Za chwilę będę się wstydził się jeździć tym samochodem. ops:
    Samochód ma napstrykane 35 kkm. Niestety temat jest też wyłapany w innej Octavii, też 1.4 TSI o przebiegu 15 kkm.
    Czyżby kolejny przypadek TTTM :?:
    2004 Renault Thalia 1.4 RT,
    2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
    2009 Renault Clio MTV 1.4
    2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
    2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Ja też tak mam i miałem w poprzednim samochodzie .....

Nie wiem w czym problem ....

Komentarz

• czto
        Rider
        • 2010
        • 546
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez loyd
        Ja też tak mam i miałem w poprzednim samochodzie .....

Nie wiem w czym problem ....
        Bez jaj. I nie drażni Cię to?

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8033
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

czto, na wiosnę problem zniknie.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

czto wizyta do ASO
            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• kris75
              Ambiente
              • 2010
              • 217

J mam to samo po 10 000 i
              jakos nie mam z tym problemu. Sadze ze to temperatura i wilgotnosc

Komentarz

• krzysn
                Rider
                • 2007
                • 515

Prawdopodobnie trzeszczą gumy stabilizatora. U mnie, przebieg 7 tys, też trzeszczy ;-). Da się z tym żyć :wink:

Komentarz

• RS
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 238

Wątek poruszajacy ten temat

Komentarz

• czto
                    Rider
                    • 2010
                    • 546
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Czyli kolejny kwiatek z pod znaku TTTM! Jade w poniedzialek do ASO, zobaczymy co powiedza? Nie znalazlem poprzedniego topicu, wiec mysle, ze ten mozna zamknac.
                    Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...